***1 adet nemli kek,min.yükseklik 5cm ( Kek 1 gece önceden yapılıp buzdolabında dinlenmiş olmalı )
***Bordür malzemesi
***Şeker şurubu
***1 ölçü pastacı kreması
***100 gr tereyağ kreması
1.aşama :
Kek kalıbın içinde soğuduktan sonra ,kalıbın kenarlarına yaslayarak yatay olarak kullandığımız bir testere bıçağı ile üzerindeki bombeyi alın ve ters düz ederek kalıptan çıkarın.Bombenin tamamını almayarak keki daha yüksek olarak kullanmak istiyorsanız,bu işlemi keki katlara bölme yöntemini bu
kısmında da aynen uygulayarak gerçekleştirebilirsiniz.
2.aşama :
Keki keserek düzeltiğiniz tarafı değil,kalıptan çıkan alt kısmı pastanızın üstü olacak şekilde kendisinden daha büyük bir sac tabla üstünde döner tablanızın üzerine alın.Küçük,keskin bir bıçak yardımıyla,yatay üst yüzeyin düşey yan yüzle kesiştiği kenarı,her noktada eşit derinlikte olmasına özen göstererek kesin,yontun ve iki yüzey arasında dairesel yumuşak bir geçiş elde edin.
3.aşama :
Keki yatay olarak 3 eşit kata keserken ,yatay olarak tuttuğunuz testere bıçağı ile önce çepeçevre 1/2 cm derinlikte bir iz yapın,ardından keki boydan boya değil,bu izi kılavuz alıp her turda dairesel olarak biraz daha derinleşerek kesin.Kekin katlarını birbirlerinin üzerinden almadan önce her katı aynı hizada kürdanlar saplayarak işaretleyin. ( Aşağıdaki resimlerde bu aşamaları görebilirsiniz.)
4.aşama :
Katları,aralarına birer sac tabla sürerek birbirlerinin üzerinden alın.Alt katı şurupla iyice ıslatın.
5.aşama :
Sıkma torbasının içine bir miktar bordür malzemesi doldurun ve ıslattığınız katın kenarına 2mm kadar içerde kalmaya özen göstererek çepeçevre bir bordür sıkın.
6.aşama :
Bordürün içini krema ile doldurun.Bordür içinde kalan kısımda hiç boşluk olmamalı,krema spatula yardımıyla düzleştirilmeli.
7.aşama :
İkinci kek katını sac tabladan krema tabakasının üzerine,kürdanı alt katındaki ile aynı hizada olacak şekilde kaydırın.Aynı ıslatma bordür sıkma ve kremalama işlemlerini tekrarlayın.Son kek katını yine kürdanlara dikkat ederek en üstte yerleştirin ve onu da ıslatın.
8.aşama :
Katlı kremalı hale getirdiğiniz keki incecik bir tabaka tereyağ kreması ile kaplayın.Spatulanızı dik eğimini de elinizi pastadan uzaklaştıran yönde kullanarak önce yan yüzleri sonra da kekin üstünü sıvayın.
**** Pastayı ertesi gün servis edecek ya da müşterinize teslim edecekseniz onu bu aşamada şeffaf filmle sarılmış olarak buzdolabına kaldırıp ertesi gün kaplamayı yapabilirsiniz.Kaplama işleminden 2 saat önce pastayı buzdolabından çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder