3 Mayıs 2011 Salı

Şeker Hamuru Renklendirilmesi ve Pastanın Kaplanması

1.aşama :

Şeker hamurunu ,jel gıda boyasını azar azar ,hatta çok pastel bir ton hedefliyorsanız ucunu boyaya batırdığınız bir kürdanla ekleyerek renklendirin.Her adımda boyaları küçük adımlarla eklemenin faydasını göreceksiniz.

Renklendirme işlemini tamamlayınca hamuru şeffaf filmle iyice sarın ve hemen kullanmayacaksanız hava sızdırmaz bir kutuya yerleştirin.

2.aşama :

Tezgahın ortasında,henüz açılmamış kaplama hamurunuzun oturacağı kadar bir alana ,küçük bir süzgeçle eleyerek mısır nişaştası serpin.Hamurunuzu buraya oturtup büyük bir merdane ile açmaya başlayın.Hamurun 3-5 mm arasında inceliğe ulaşmış olması lazım.

3.aşama :

Hedeflediğiniz boyut ve inceliğe ulaşan hamuru size yakın kenarından merdanenin üzerine sarmaya başlayın.Merdanenin bir ucunu yukarıda tutarken diğer ucunu tezgaha yaslayın.Bir yandan da hamurun altında kalan nişaştayı fırçayla uzaklaştırın.

Merdanenin üzerine sardığınız hamuru kenardan 3-4 cm pay vererek pastanın üzerine sermeye hazırlanın,eşitlikleri kontrol edin ve hamurun tamamını pastanın üzerine örtün.

Sadece avucunuzun ve elinizin kenarını kullanarak kaplamayı pastanın yan yüzlerine oturtun.Kaplamanın pastanın kenarlarındaki payının 3-4 cm den fazla olduğu yerlerde bu fazlalığı bir bıçak ya da spatulanızın kenarı ile kesin.

Spatulanızı yatay olarak,belindeki kırılma elinizi pastadan uzaklaştıracak ve üst kenarı pastaya iz yapmayacak şekilde tutun.Spatula yardımıyla kaplamanın fazlasını pastanın kenarından 2-3 mm mesafeden küçük adımlarla ilerleyerek kesin.Bir yandan da bu 2-3 mm lik payı pastaya doğru itin.

Son olarak yüzey düzelticilerini ( şeker hamuru ütüsü ) önce pastanın yatay üst yüzeyinde ardından da yan yüzlerinde fazla bastırmadan gezdirerek kaplama işlemini kusursuzlaştırın.İşlemin son hali aşağıdaki resimde gösterilmiştir.



Coccolat'taki ilk günümüzde bu aşamaları tamamlayıp aşağıda görmüş olduğunuz nefis pastamızı yaptık.İlerleyen aşamalarda sizlerle kurdele,çiçek yapımını da paylaşıyor olacağız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder