3 Mayıs 2011 Salı

Temel Tarifler

Beyaz Nemli Kek : ( Buttercake )

(20 cm çapında yuvarlak kalıp için ) ( 20 kişilik bir pasta için yeterli ölçüdür.)

*125 gr tereyağ
*1 paket vanilya
*275 gr toz şeker
*3 adet yumurta
*150 gr un
*75 gr kek un
*1 tatlı kaşığı karbonat
*125 ml süt

***Çikolatalı kek için 150 gr un yerine 120 gr un ve 30 gr kakao kullanabilirsiniz.

***Fırını 160 dereceye ayarlayın.20 cc çapındakı kelepçeli kek kalıbını yağlayıp tabanını kağıtlayın.
***Bütün malzemeleri orta boy bir kapta mikserle düşük hızda tamamen karışana kadar çırpın.
***Mikserin hızını orta ayara çıkarın ve hamur kremamsı hal alıp rengi açılana kadar çırpmaya devam edin ve malzemeyi kalıbınıza dökün.
***1 saat 15 dk.kadar fırının orta rafında pişirin.Kürdan provası yapın.Fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar kalıpta bekletin ve kalıptan çıkararak tel üzerinde soğumaya bırakın.

Tereyağ Kreması : ( Buttercream )

*160 gr beyaz renkli margarin ,biskin vb.
*160 gr tereyağ
*1 kg pudra şekeri
*6 yemek kaşığı süt
*1 paket vanilya

***Çikolatalı tereyağ kreması için 3 kaşık erimiş bitter çikolata kullanabilirsiniz.

***Yağları mikserde krema kıvamına gelene dek çırpın.
***Şeker vanilya karışımını ekleyin.
***Sütü ekleyin.
***Hemen kullanılacaksa üzerini nemli bezle örtün aksi takdirde kapaklı bir kutuya koyun ve buzdolabında saklayın.

Şeker Şurubu :


*250 ml su
*499 gr toz şeker

***Keki ıslatmak için kullanılan bu şurup yerine,süt,portakal suyu kullanabilirsiniz.Az miktarda kullanmanızı tavsiye ederiz,aksi takdirde kek fazlasıyla şekerli olabiliyor.

***Su ve şekeri kaynatın soğumaya bırakın.

Pastacı Kreması :

*1 lt süt
*300 gr toz şeker
*160 gr un
*4 yumurta sarısı
*2 yumurta
*1 çay kaşığı vanilya
*100 gr kream şanti

***Sütü kaynatın.
***Tencerede yumurta şeker vanilyayı telle iyice çırpın.
***Sütün 1/4 ünü küçük bir kepçe ile azar azar eklerken bir yandan da çırpmaya devam edin.
***Unu ekleyin ve iyice karıştırarak, karışım kremamsı kıvama gelip topaklar açılınca kalan sütü çırpmaya devam ederek ilave edin.
***Tencereyi orta derecede ateşe oturtun hızla çırpmaya devam ederek karışım koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
***Ağzını iyice kapatarak soğumaya bırakın.
***Kullanmadan önce yarım su bardağı süt ve 100 gr krem şanti karışımı kremaya ekleyin.

***Kremanın içerisine arzuya göre erimiş çikolata,,damla çikolata,muz,fındık,fıstık draje vb.meyve ve kuruyemişler eklenebilir.

Royal Krema :

*2 yumurta akı
*Yarım tatlı kaşığı limon suyu
*450 gr pudra şekeri

***Tüm malzemeleri mikserle yavaş yavaş uzunca süre çırpın.
***Üzeri nemli bezle hemen örtün.

***Bu krema çiçek yapıştırma,yazı yazma vb. işleminde kullanılır.

Bordür Malzemesi:

*500 gr kek kırıntısı ( Kekin kestiğiniz bombesinden elde edebilirsiniz.)
*150 gr tereyağ kreması

***Elinizdeki kek kırıntılarını blenderdan geçirerek inceltin ve tereyağ kremasının aldığı  kadarını ekleyerek iyice karıştırıp kurabiye hamuru kıvamında malzeme elde edin.

2 yorum:

  1. Emeginize saglik, bunları bizimle paylasmaniz ne guzel.. bol kazançlar dilerim sizlere.. sevgiler.. 😊

    YanıtlaSil
  2. Emeginize saglik, bunları bizimle paylasmaniz ne guzel.. bol kazançlar dilerim sizlere.. sevgiler.. 😊

    YanıtlaSil