Yaklaşık 3 aylık full time eğitimden sonra ilk hedefimizde 2 katlı bir nişan pastası vardı.16 Nisan 2011 tarihine şahane bir nişan pastası siparişi aldık.Ve anıları sizlerle paylaşmaya başlıyoruz:)
Nişan cumartesi akşamı yapılacağından biz pastamızın kekini cuma akşamından hazırlayıp buzdolabına yerleştirdik.2 katlı pasta yapımlarında genellikle 28 cm lik bir alt taban ve 20 cm lik bir üst taban kullanılıyor.Bu nedenle "Temel Tarifler " bölümünde vermiş olduğumuz ölçüleri 3 katı olarak hazırladık.2 kelepçeli kalıpta pişen keklerimizi soğuduktan sonra kalıplarından çıkarıp soğumaya bıraktık.
Keklerimizi kakaolu yapmayı tercih ettik,kreması ise bol muzlu ve bol fındıklıydı.
Pastamızı ekru renginde yapıp üst kısmını sadece aynı renkten gül ve yapraklarıyla süslemeyi planladık.O nedenle cuma akşamından çok miktarda gül yaptık.
***Bu işin püf noktalarından biri de süslemede kullanılacak figürlerin mutlaka birkaç gün önceden hazırlanması ve şeklin sertleşmesinin sağlanmasıdır.Figürleri yaparken şeker hamurunun içerisine sertleşip kolay şekil almasını sağlayan Tylose-c denilen bir toz katıyoruz.Ölçüsü ise yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar.
Gül yapımında kullanabileceğiniz birçok aparat var.Hatta piyasada hazır gül figürleri de satılıyor ancak pastanızın güzelliğini bozmamak adına kullanılan tüm figürleri kendinizin yapmasını tavsiye ederiz.
Nişan pastamızda kullandığımız gül,yaprak ve inci figürlerimizi ise resimlerde göreceksiniz.
Figür çalışması bittikten sonra pastanın iç kısmını hazırlamaya başladık.Bu hazırlığı pastanızı yapmadan yaklaşık 4 saat önce de başlayabilirsiniz.Ancak size tavsiyemiz bu hazırlıkları bir gece önceden bitirmek rahat çalışmanızı sağlar.
2 katlı pasta yapımı için www.youtube.com sitesinden birçok video örneği var bunları seyretmeniz yeterli olabilir.
İlk olarak 1 katımızın kremalama,,kaplama işlemini tamamlıyoruz.Daha sonra 2.katımızın kremalama,kaplama işlemini tamamlıyoruz.
Pastanızda çatlama,çökme vb.olumsuz sahneler yaşanmasın istiyorsanız pasta tesliminden 2 saat önce süsleme işlemine başlamanızı tavsiye ederiz.
2 kat için de işlemler tamamlandıktan sonra gelelim katları üst üste koymaya.İlk katın tam ortasına daire biçimde çöp şişler yerleştiriyoruz,2.katın genişliğinde bir alan yaratıyoruz.Bu şişlerin üzerine 2.katımızı alt karton tabanıyla birlikte yerleştiriyoruz.
***Pasta kesiminde 2.katın 1.kattan ayrılması gerekiyor.Bu nedenle alt karton tabanı pastanın üzerinde bırakıyoruz.
Katlar üst üste yerleştikten sonra işin en keyifli kısmına geliyoruz.Süsleme başlasın :) Güllerimizi,yapraklarımızı ve incilerimizi "Temel Tarifler " de bahsettiğimiz royal krema ile yapıştırıyoruz.
Bundan sonraki aşamalar anlatılmaz yaşanır diyerek sizleri resimlerle başbaşa bırakıyoruz.
Nişan pastamızın yanına günün anlam ve önemini yansıtan bir de kurabiye sepeti hazırladık.Onu da sizlerle paylaşacağız.
aslicim bu gulleri ve yapraklari kalip kullanmadan elle mi yaptiniz?
YanıtlaSil