Beyaz Nemli Kek : ( Buttercake )
(20 cm çapında yuvarlak kalıp için ) ( 20 kişilik bir pasta için yeterli ölçüdür.)
*125 gr tereyağ
*1 paket vanilya
*275 gr toz şeker
*3 adet yumurta
*150 gr un
*75 gr kek un
*1 tatlı kaşığı karbonat
*125 ml süt
***Çikolatalı kek için 150 gr un yerine 120 gr un ve 30 gr kakao kullanabilirsiniz.
***Fırını 160 dereceye ayarlayın.20 cc çapındakı kelepçeli kek kalıbını yağlayıp tabanını kağıtlayın.
***Bütün malzemeleri orta boy bir kapta mikserle düşük hızda tamamen karışana kadar çırpın.
***Mikserin hızını orta ayara çıkarın ve hamur kremamsı hal alıp rengi açılana kadar çırpmaya devam edin ve malzemeyi kalıbınıza dökün.
***1 saat 15 dk.kadar fırının orta rafında pişirin.Kürdan provası yapın.Fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar kalıpta bekletin ve kalıptan çıkararak tel üzerinde soğumaya bırakın.
Tereyağ Kreması : ( Buttercream )
*160 gr beyaz renkli margarin ,biskin vb.
*160 gr tereyağ
*1 kg pudra şekeri
*6 yemek kaşığı süt
*1 paket vanilya
***Çikolatalı tereyağ kreması için 3 kaşık erimiş bitter çikolata kullanabilirsiniz.
***Yağları mikserde krema kıvamına gelene dek çırpın.
***Şeker vanilya karışımını ekleyin.
***Sütü ekleyin.
***Hemen kullanılacaksa üzerini nemli bezle örtün aksi takdirde kapaklı bir kutuya koyun ve buzdolabında saklayın.
Şeker Şurubu :
*250 ml su
*499 gr toz şeker
***Keki ıslatmak için kullanılan bu şurup yerine,süt,portakal suyu kullanabilirsiniz.Az miktarda kullanmanızı tavsiye ederiz,aksi takdirde kek fazlasıyla şekerli olabiliyor.
***Su ve şekeri kaynatın soğumaya bırakın.
Pastacı Kreması :
*1 lt süt
*300 gr toz şeker
*160 gr un
*4 yumurta sarısı
*2 yumurta
*1 çay kaşığı vanilya
*100 gr kream şanti
***Sütü kaynatın.
***Tencerede yumurta şeker vanilyayı telle iyice çırpın.
***Sütün 1/4 ünü küçük bir kepçe ile azar azar eklerken bir yandan da çırpmaya devam edin.
***Unu ekleyin ve iyice karıştırarak, karışım kremamsı kıvama gelip topaklar açılınca kalan sütü çırpmaya devam ederek ilave edin.
***Tencereyi orta derecede ateşe oturtun hızla çırpmaya devam ederek karışım koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
***Ağzını iyice kapatarak soğumaya bırakın.
***Kullanmadan önce yarım su bardağı süt ve 100 gr krem şanti karışımı kremaya ekleyin.
***Kremanın içerisine arzuya göre erimiş çikolata,,damla çikolata,muz,fındık,fıstık draje vb.meyve ve kuruyemişler eklenebilir.
Royal Krema :
*2 yumurta akı
*Yarım tatlı kaşığı limon suyu
*450 gr pudra şekeri
***Tüm malzemeleri mikserle yavaş yavaş uzunca süre çırpın.
***Üzeri nemli bezle hemen örtün.
***Bu krema çiçek yapıştırma,yazı yazma vb. işleminde kullanılır.
Bordür Malzemesi:
*500 gr kek kırıntısı ( Kekin kestiğiniz bombesinden elde edebilirsiniz.)
*150 gr tereyağ kreması
***Elinizdeki kek kırıntılarını blenderdan geçirerek inceltin ve tereyağ kremasının aldığı kadarını ekleyerek iyice karıştırıp kurabiye hamuru kıvamında malzeme elde edin.
Emeginize saglik, bunları bizimle paylasmaniz ne guzel.. bol kazançlar dilerim sizlere.. sevgiler.. 😊
YanıtlaSilEmeginize saglik, bunları bizimle paylasmaniz ne guzel.. bol kazançlar dilerim sizlere.. sevgiler.. 😊
YanıtlaSil